– sådan gør vi håb til virkelighed

Det ser desværre også sort ud for vores demokrati. Tilliden til vores politikere har aldrig været lavere, end den er nu, og afstanden fra borgerne til beslutningstagerne er blevet for stor.

Alternativet ønsker at videreudvikle og styrke demokratiet – også i din kommune. Vi vil arbejde for, at der oprettes eksperimentalzoner i alle kommuner, hvor gode ideer kan afprøves i praksis, ligesom vi vil sørge for, at du som borger får flere muligheder for at blive hørt og påvirke udviklingen i din by og din kommune.
Kort sagt vil vi plante demokratisk håb i alle dele af Danmark ved at skabe et mere involverende demokrati.

Demokratisk Håb: Mere frihed til kommunerne
Alternativet ønsker at udvide kommunernes frihed fra nationalt hold. Skoler og institutioner skal sættes mere fri fra kontrol og rigide regler. Lokalt vil vi bl.a. arbejde for at reducere bureaukratiet, men vil også oprette eksperimentalzoner, hvor kommunen kan afprøve forsøg med håbefulde initiativer, fx borgerløn, nedsat arbejdstid, kultur på recept etc.

Læs mere her.

Demokratisk Håb: Borgerdrevne forslag
Alternativet vil gøre muligt for dig og dine medborgere at få et politisk forslag til afstemning i jeres lokale byråd. Vi tror på, at initiativer som borgerdrevne forslag kan styrke den lokale udvikling, fordi det skaber et reelt demokratisk håb om, at alle kan påvirke den politiske virkelighed, hvis vi gør en indsats.

Læs mere her.

Demokratisk Håb: Borgerbudgetter
Alternativet foreslår, at der oprettes borgerbudgetter i alle kommuner, hvor borgerne får frihed til at disponere over en mindre del af det kommunale budget. På den måde håber vi, at vi kan bidrage til at øge det lokale engagement og ejerskab over alt i hele Danmark.

Læs mere her.

 

SE ALLE VORES UDSPIL HER >

GRØNT HÅB >