– sådan gør vi håb til virkelighed

Alternativet vil skabe et nyt, handlekraftigt og håbefuldt demokrati. Både lokalt og nationalt.

Vi vil arbejde for, at friheden og handlekraften gives tilbage til dig, dit lokalsamfund og din kommune. En af vores mærkesager er, at kommunernes frihed skal udvides, så flere beslutninger flyttes fra folketingssal til byrådssal og træffes tættere på dig og dine medborgeres virkelighed.

Demokratisk håb: Opgør med centralisering
For at skabe demokratisk håb i kommunerne er det afgørende for Alternativet, at vi reducerer centralisering og har modet til at sætte kommuner og institutioner mere fri. For eksempel mener vi, at skoler og børnehaver skal sættes mere fri fra kontrol og overdrevent bureaukrati, så lærerne og pædagogerne i stedet kan bruge mere tid på at være der for vores børn og unge.

Demokratisk håb: Eksperimentalzoner i alle kommuner
Alternativet vil gøre det lettere for din kommune at eksperimentere. Vi foreslår derfor, at der oprettes eksperimentalzoner i alle de kommuner, hvor Alternativet stiller op. Her skal nye politiske håbefulde løsninger kunne afprøves og testes for at se, om de er langtidsholdbare. Det kunne for eksempel være forsøg med kortere arbejdstid, lokale valuter, legalisering af cannabis, kontanthjælp uden modkrav og borgerløn.

FIND FRA LANDSPOLITIK TIL LOKALPOLTIK HER >