epv2019_europeanspring_ny4_thumb.png

EUROPEAN SPRING: Den første
fælleseuropæiske opstillingsliste nogensindeSE HJEMMESIDEN


Når Alternativet opstiller til Europa-Parlamentet i 2019, er det i fællesskab med politiske partier og bevægelser fra hele Europa gennem samarbejdet European Spring. European Spring er den første fælleseuropæiske opstillingsliste nogensinde, og valggrundlaget er baseret på værdier som gennemsigtighed, bæredygtighed, solidaritet og demokratisk fornyelse.  

European Spring består af bevægelser og partier fra Europas nord, syd, øst og vest. Fra Europas center, fra dets øer og mest fjerne regioner. European Spring består af progressive, demokrater, klimaforkæmpere og feminister. Af borgere, aktivister, borgmestre og folkevalgte.

European Spring er DemA i Italien og Razem i Polen. LIVRE i Portugal og Génération.s i Frankring. MeRA25 i Grækenland og Alternativet i Danmark. Og flere andre. 


A New Deal for Europe: Deltag I udviklingen af European Springs politiske program 

European Springs politiske program er funderet på to søjler:

1. Den fælleseuropæiske grønne ’A New Deal For Europe’: En økonomisk, social og klimamæssigt bæredygtig politisk ramme for de udfordringer, som Europa står overfor. Alle forslag og foranstaltninger heri kan implementeres indenfor en to-årig periode (2019-2021) gennem eksisterende institutioner. 

2. Europas Befolknings Forfatningsproces: Et forslag til en udviklingsproces for en ny forfatning for EU. En forfatning, der evner at placere borgere, lokalsamfund og kommuner i centrum af beslutningsprocessen, udviklet af Europas borgere og græsrodsbevægelser i samarbejde med Europa-Parlamentet. 

Ovenstående politiske program er kulminationen af en lang række møder og debatter, hvor alle bevægelserne og partierne i European Spring er blevet enige om første udkast til en ambitiøs og inspirerende politisk agenda, der til foråret 2019 vil blive præsenteret til Europas borgere. 


LÆS HELE PROGRAMMET
 

Det her er historisk. Aldrig før har politiske bevægelser og partier fra hele Europa gået til et Europa-Parlamentsvalg på et fælles konkret valggrundlag. I Alternativet tror vi på, at flere kan mere og ønsker derfor at skabe et EU, som er et grønt, solidarisk og demokratisk fyrtårn for verden. Vi må alle tage vores demokratiske autoritet til os og skubbe på for den forandring, som Europa og kloden har så kritisk brug for.

Paneuropæisk politikudvikling online. Udvikling af det politiske program for European Spring er i fuld gang og foregår fra alle hjørner og kanter af Europa lige nu. Målet er at præsentere et reelt alternativ for Europas fremtid, når Europas borgere til maj næste år skal i stemmeboksen. Reelle alternativer til nuværende problemstillinger som klimakrisen, den stigende økonomiske ulighed, og den politiske krise om vores håndtering af mennesker på flugt. Et alternativ til disintegration fra EU og til status quo.

Hvad skal det politiske program indeholde? Alle medlemmer af partierne i European Spring er inviteret til at deltage i udviklingen af det politiske program, og til at stemme om beslutninger i European Spring frem mod Europa-Parlamentsvalget. Som ethvert samarbejde består European Spring af politiske kompromisser. Derfor er det vigtigt, at alle vi i Alternativet engagerer os, for derved at sætte vores klare præg på European Springs politiske ramme.

Vær med. Det eneste du skal gøre for at deltage er, at tilmelde dig European Springs fælles digitale platform. Herinde kan du deltage i udviklingen af European Springs politik og sidde med, når beslutninger om European Springs fælles vej fremad skal tages.

Du deltager ved at registrere dig via følgende link: https://our.europeanspring.net/da/users/sign_up

Du kan også browse lidt rundt, før du tilmelder dig. Det gør du via linket her.

Du kan læse meget mere om vores deltagelse i European Spring og visionerne for det europæiske fællesskab i denne kronik af Uffe Elbæk. Har du spørgsmål til European Spring eller Europa-Parlamentsvalget i øvrigt, kontakt da Mathias Henriksen fra Landssekretariatet på mathias.henriksen@alternativet.dk.

 

< TILBAGE TIL EUROPA-PARLAMENTSVALG 2019