Alternativet søger Presse- og kommunikationschef

Er du dedikeret, omsorgsfuld og en ægte grøn holdspiller, så er du måske Alternativets nye presse- og kommunikationschef.

Hvis folk skulle sætte ord på dig, ville de sige at du er en god kollega, at du er vellidt og har humor. De ville måske også sige, at du er god til at skabe relationer, og at du har en særlig evne til at få mennesker til at arbejde godt sammen.

Du behøver hverken være robust eller omstillingsparat, men du skal kunne holde hovedet koldt og hjertet varmt i pressede situationer.

Vi ved, at du selvfølgelig er en af de bedste på dit felt, og du er hjemmevant med at håndtere presse, lave kommunikationsstrategier og styre kommunikationsprocesser.

Du har evnen og modet til at se og kommunikere de radikale ændringer, som Danmark og verden skal undergå i de kommende mange år, hvis vi skal overlevere vores grønne planet til de næste generationer uden kulsorte aftryk. Du skal have lysten til at sætte de nødvendige grønne klimamarkører ude i fremtiden, også selvom de giver øretæver, før de bliver opportune.

Alternativet har et omfattende partiprogram med grønne og social visioner og konkret politik, der anviser vejen til et bæredygtigt samfund. Det er udviklet af eksperter og fagpersoner i samarbejde med medlemmer, foreninger, virksomheder og engagerede borgere. Dét er grundlaget for den løbende samtale, vi skal tage med danskerne de næste fire år. Opgaverne spænder over alt fra pressekontakt, kommunikationsstrategier og pitch af historier til indholdsstrategier for sociale medier og rådgivning af partiets nøglepersoner. Der er få dage i politik, der er ens, og derfor kræver jobbet også, at du er vågen og klar. Når verden rykker - rykker vi også.

Om dig

 • Du har kendskab til den politiske verden - gerne fra lignende stillinger
 • Du har en relevant uddannelse for eksempel inden for kommunikation eller journalistik
 • Du har et solidt netværk af journalister og redaktører i den danske medieverden og gerne på Christiansborg
 • Du må meget gerne have ledelseserfaring eller som minimum ambitioner om at få det
 • Du har en plan, og du er ikke bange for at bruge den
 • Du er god til at omsætte komplekse emner til letforståelige budskaber
 • Du er tjekket til fingerspidserne, har overblik og holder hovedet koldt
 • Du arbejder strategisk og kan uddelegere opgaver
 • Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med både frivillige og folkevalgte

Opgaverne tæller blandt andet:

 • Ledelse af en mindre presseafdeling
 • Pressekontakt og medieovervågning
 • Reaktivt og proaktivt pressearbejde og kommunikation på Facebook, Instagram og Twitter
 • Presserådgivning af Politisk Leder, folketingsmedlemmer og andre nøglepersoner
 • Udvikle, vedligeholde og sikre eksekvering af både kommunikationsstrategi- og plan
 • Medietræning

Har du kvalifikationerne, modet, humøret og engagementet? Og vil du være med til at tage små nederlag og store sejre sammen med Alternativet?

Så søg stillingen som Presse- og kommunikationschef.

Yderligere info

I Alternativet ønsker vi at afspejle og repræsentere hele samfundet. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, handicap, religion og etnisk baggrund til at søge. I udvælgelsen af kandidater til første samtale, anonymiserer vi ansøgernes alder, køn og navn. Din ansøgning skal være os i hænde senest tirsdag den 2. december 2022 kl. 12.00. Vi forventer at afholde samtaler i uge 49. Tiltrædelse ønskes den 1. februar 2023, men gerne før hvis muligt. Send ansøgningen samlet i én vedhæftet pdf-fil til [email protected] og marker ansøgningen med ’Presse- og kommunikationschef’ i emnefeltet. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Mark Desholm på telefon 61 62 38 84.