Alternativet søger økonomisk rådgiver

Har du sans for den bæredygtige bundlinje, og besidder det kølige overblik, når økonomien i Alternativets politiske udspil skal strikkes sammen? Og er du et dedikeret og bæredygtigt orienteret politisk flokdyr? Så er du måske Alternativets nye økonomiske rådgiver.

Efter Alternativets succesfulde folketingsvalg i november, er vi nu ved at klargøre os til kampen for det bæredygtige samfund. Hertil søger vi nu en økonomisk rådgiver til vores skønne sekretariat på Christiansborg.

Alternativet har et omfattende partiprogram med grønne og social visioner og konkret politik, der anviser vejen til et bæredygtigt samfund. Det er udviklet af eksperter og fagpersoner i samarbejde med medlemmer, foreninger, virksomheder og engagerede borgere. Dét er grundlaget for den løbende samtale, vi skal tage med danskerne de næste fire år.

Du bliver en del af sekretariatets politiske team, og kommer helt ind i maskinrummet i dansk politik. Her spænder opgaverne over alt fra faglig research, over skriftlig fremstilling af komplicerede emner i politiske udspil, til driftsstøtte af vores folketingsmedlemmers daglige parlamentariske arbejde på Borgen.

Om dig

Vi søger en kollega, der tænker økonomi og finans ind i alle politikområder. Den værdiskabende bundlinje har i vores optik mange ansigter, afhængig af om vi taler om beskæftigelses-, bolig-, kultur- eller f.eks. transportpolitik. Du skal have lysten til at sætte de nødvendige markører inden for bæredygtig økonomi, også selvom de giver øretæver, før de bliver opportune. Som sekretariatets talknuser synes du det er spændende at holde dig orienteret om de nyeste tendenser inden for makroøkonomi i et grønt perspektiv. Og så har du kompetencerne til at få de økonomiske ender til at mødes i vores politiske udspil og i det daglige politiske arbejde.

Hvis folk skulle sætte ord på dig, ville de sige at du er en god kollega, at du er vellidt og har humor. De ville måske også sige, at du er en ægte politisk nørd, og at du har en særlig evne til at overskue og formidle komplekse sammenhænge.

Der er få dage i politik, der er ens, og derfor kræver jobbet også, at du er vågen og klar. Når verden rykker - rykker vi nemlig også.

Du har:

  • En samfundsøkonomisk kandidatuddannelse (fx cand.polit./cand.oecon.)
  • En stor indsigt og interesse inden for bæredygtig økonomi, herunder grøn økonomi, feministisk økonomi, donut-økonomi, regenerativ økonomi og nye regnemodeller
  • Kendskab til samfundsøkonomiske konsekvensberegninger og provenuberegninger, som anvendes af centraladministrationen
  • Har forståelse for og lyst til at arbejde med tal, analyser og statistik 
  • Sans for at udtænke ny politik og er skarp til at omsætte komplekse emner til letforståelige budskaber
  • Nysgerrighed og mod på at lære nye områder inden for bæredygtig økonomi at kende
  • Kendskab til den politiske verden - gerne fra lignende stillinger
  • Et godt overblik, og holder hovedet koldt – også når det går hurtigt

Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med både frivillige og folkevalgte.

Har du kvalifikationerne, modet, humøret og engagementet? Og vil du være med til at tage små nederlag og store sejre sammen med Alternativet? Så søg stillingen som økonomisk rådgiver.

Yderligere info

I Alternativet ønsker vi at afspejle og repræsentere hele samfundet. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, handicap, religion og etnisk baggrund til at søge. I Alternativet er vi ikke lønførende.

Din ansøgning skal være os i hænde senest onsdag den 22. marts 2023, men vi indkalder løbende til samtaler. Vi forventer at afholde samtaler i uge 12 og 13. Tiltrædelse ønskes den 1. maj 2023, men gerne før hvis muligt. Send ansøgning og CV samlet i én vedhæftet pdf-fil til [email protected] og marker ansøgningen med ’Økonomisk rådgiver’ i emnefeltet. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte politisk chef Mieke Bak på telefon 61625923.