EU kan mere, end du tror

Alternativet vil det bæredygtige samfund

En verden, hvor fred og livsglæde vokser. Hvor vi arbejder uden at blive udbrændte. Hvor vi producerer vores værdier uden at brænde kloden af og fordeler vores værdier, så ingen føler sig presset til at brænde hinanden af. 

Alle er vigtige i den bæredygtige omstilling. Borgere i civilsamfundet. Virksomhederne i erhvervslivet og repræsentanterne i parlamentariske forsamlinger. Både i Danmark, Norden og EU. 

Det bæredygtige Danmark, som en del af Europa og EU. Et EU, som driver et indre marked, der er baseret på en afbalanceret økonomisk vækst og maksimal beskyttelse af klodens ressourcer. Et EU, som er bedst FOR verden. Ikke bare bedst i verden.

En bæredygtig fremtid

Ekstremt vejr og måske 9,8 milliarder mennesker om tredive år – eller stabile forhold for samme antal mennesker om tredive år.

Hvis vi skal leve af vores fælles jord uden at udpine den eller skabe uoverskuelige klimaforandringer, kræver det tilpasning og omstilling af både vores tanke og handling. Vores kultur og vaner. 

Det kræver en kæmpe omstilling af den måde, vi producerer vores varer og tjenester på. Derfor skal de globale spilleregler for at producere varer og tjenester også omstilles. For lige nu modarbejder både kultur og regler de verdensmål, som verden allerede er blevet enige om. Hvis EU skal være den bedste region for verden, kræver det, at EU går fuldt og aktivt ind i det arbejde.

Vi skal ændre spillereglerne i verden, så de arbejder for vores verdensmål i stedet for imod dem. Vi skal have en ny global generation af handelsaftaler. Fra Free Trade til Fair Trade.

Vi skal samtidig ændre de internationale skatteaftaler, så der sker en reel og fair beskatning, der hvor pengene tjenes, og sikre, at verden får et solidt gulv af velfærd at stå på. 

Vi skal som minimum sikre, at fremtidige generationer har fred, gode boliger og sund mad i maven. Fri og lige adgang til både dannelse og uddannelse, og at ingen skal være bange for at være overladt til sig selv, når man bliver syg eller gammel.

Vi skal sikre en omstilling fra industriel fødevareproduktion til lokal madkultur. Fra gule ørkener af rapsmarker til frodige marker i fuldt flor med sommerfugle og summende bier og et rent og levende hav. Væk fra olie og gas og til vedvarende og genanvendelige energisystemer. Væk fra beton og stål og frem til bæredygtigt byggeri i træ, hamp eller genanvendelige og fleksible materialer. Væk fra at producere til lager og afbrænding og frem til at producere efter behov ved at regulere producentansvar og garantiperioder for produkter.

På linje med den europæiske retsstatsmekanisme skal vi have en forpligtende grøn klodesikring, der sikrer, at medlemslande overholder vores fælles mål for klima, natur og miljø.

Vi skal sikre, at demokrati, retsstat og individuelle menneskerettigheder ikke bliver glemt, når de geopolitiske plader rykker sig, og de store stater slås. Det er i høj grad en opgave for vores europæiske fællesskab at træde i karakter, når andre glemmer. 

Det kræver, at vi står fast på, at verden både kan blive bedre og anderledes. At der er et alternativ til den kurs, vi er på nu. Så verden ikke træder ind i en ny global middelalder men i stedet starter en ny oplysningstid.

Det kræver et globalt gearskift. Et nyt, samlet og bedre EU.

En grøn fremtid ->​​​​​​​

En retfærdig fremtid ->

 

Hent det fulde valgprogram som PDF