Da Alternativet blev grundlagt som parti og politisk bevægelse 27. november 2013, skete det med et tilsyneladende banalt politisk budskab: Der er også alternativet. Ja, der er altid et alternativ.

Ved folketingsvalget i 2015 stod det klart, at mange flere, end de fleste havde forventet, var klar til at give dette alternativ en chance, selvom det måske ikke stod helt klart, hvad dette alternativ var. Det gør det nu.

I løbet af den valgperiode, der snart rinder ud, har vi med en lang stribe forslag og udspil, der dækker de fleste politiske områder, nemlig fremlagt vores bud på, hvordan dette alternativ kan se ud.

Det, der begyndte som en skitse, en forestilling om noget andet eller et drømmende håbefuldt omrids, er trin for trin blevet fyldt ud. Spinkle blyantstreger er blevet til fed (grøn) tusch. Vi har fyldt farver ud til kanterne og nogle gange tegnet uden for stregerne, når realiteterne har kaldt på det. Vi har med andre ord givet vores bud på et alternativt Danmark, det, vi kalder Det næste Danmark – en ny fortælling om frihed og fællesskab. Den naturlige konsekvens af den udvikling er, at vi stiller os selv til rådighed til at lede Danmark. Dansk politik er ikke længere et valg mellem to statsministerkandidater fra Socialdemokratiet og Venstre.

De, der ønsker et alternativt Danmark, et mere grønt, frit, entreprenant, lige og internationalt engageret Danmark, de, der ønsker en regering, der i stedet for at ty til lappeløsninger tager fat om de grundlæggende problemer, kan stemme på Alternativet og vores statsministerkandidat, Uffe Elbæk.

Vi tilbyder et markant politisk kursskifte. Vi tilbyder at tage magten for at ændre magten, for at ændre den måde, magten bliver forvaltet på. Vi vil gå fra at være magthavere til at være magtdelere.

Den tekst, du skal til at læse, er blevet til i sommeren 2018. Den varmeste og tørreste sommer i mange, mange år. En sommer, der har givet os en forsmag på det ekstreme vejr, som klimaforandringerne vil føre med sig, hvis ikke vi omgående – allerhelst i den kommende valgperiode – markant ændrer kurs.

Lad os gøre det sammen. Vi glæder os til at høre dine idéer til, hvordan vi kan gøre det.

Kærlig hilsen
Alternativet

Hent hele regerings-programmet i PDF