Alternativet søger kommunikations- og pressechef med sans for strategi og ledelse

Vil du sætte dit aftryk på Alternativets dagsordner? Kan du udstikke retningen for Alternativets samlede kommunikation? Er du en god fortæller, og behersker du en bred vifte af kommunikationsfagets discipliner? Er du desuden en dygtig og omsorgsfuld leder? Så er du måske Alternativets nye kommunikations- og pressechef.

Alternativet har et omfattende partiprogram med grønne, økonomiske og sociale visioner og konkret politik, der anviser vejen til et bæredygtigt samfund. Dét er grundlaget for den løbende samtale, vi skal have med danskerne de næste år - og du skal hjælpe os med at skabe en stærk platform for denne dialog og styrke vores profil og position. Det handler ikke mindst om at forme den sammenhængende fortælling om Alternativet og sikre, at den løber som en grøn tråd gennem al vores kommunikation på tværs af platforme.

 

Om jobbet

Som kommunikations- og pressechef får du det overordnede ansvar for strategisk kommunikation og pressehåndtering i et team med 5 engagerede og dygtige medarbejdere og studentermedhjælpere. Du skal sikre sammenhængen i Alternatives kernefortælling, budskaber og virkemidler på tværs af vores forskellige kanaler og platforme. På den måde er du med til at sikre Alternativets placering centralt i den grønne omstilling.

Opgaverne spænder fra kommunikationsstrategier og presseberedskab til indholdsstrategier og planer for sociale medier samt rådgivning af partiets nøglepersoner. Der er få dage i politik, der er ens, og derfor kræver jobbet også, at du er vågen og klar. Når verden rykker - rykker vi også.

Centralt i jobbet er din daglige ledelse af og sparring med dit kommunikationsteam. Sammen sikrer I, at der dagligt er opmærksomhed om og forståelse for Alternativets dagsordener – blandt journalister, meningsdannere, medlemmer og i befolkningen i øvrigt. Vores nye kommunikations- og pressechef kommer til at indgå sekretariatets chefgruppe sammen med vores politiske chef og sekretariatschefen.

Opgaverne tæller blandt andet:

 • Analyse og positionering ift. dagsordner og målgrupper
 • Udvikling, vedligeholdelse og eksekvering af Alternativets kommunikationsstrategi:
  Fra den overordnede plan til konkrete formuleringer og grafiske elementer.
 • Ledelse og personaleledelse af en mindre kommunikations- og presseafdeling:
  Du er ikke selv ekspert i alt, men du kan give dine medarbejdere relevant sparring på tværs af deres fagligheder.
 • I tæt samarbejde med vores presseansvarlige: Tilrettelæggelse af vores pressekontakt og medieovervågning. Presserådgivning og sparring med Politisk Leder, folketingsmedlemmer, kandidater, hovedbestyrelsen og andre nøglepersoner
 • I tæt samarbejde med vores SoMe-rådgiver: Planlægning og løbende evaluering af Alternativets kommunikation på især Facebook, Instagram, X og TikTok

 

Om dig

Vi leder efter dig, der har erfaring som leder i en kommunikationsafdeling. Du er hjemmevant med at lave kommunikationsstrategier og lede kommunikationsprocesser. Du har forståelse for pressens arbejdsvilkår, og du kender dynamikkerne på de sociale medier.

Derudover forventer vi, at:

 • Du drives af ledelsesopgaven og motiveres af at lede både strategi, udvikling og forandring
 • Du er visionær og evner at sætte en strategisk retning og omsætte den til kommunikation, der gør en forskel i praksis
 • Du har erfaring med udvikling og implementering af kommunikationsstrategier, og du er god til at skabe fremdrift. Du har fokus på både proces og output
 • Du har en relevant uddannelse, for eksempel inden for kommunikation eller journalistik
 • Du er god til at omsætte komplekse emner til letforståelige og kreative budskaber
 • Du har kendskab til den politiske verden - gerne fra lignende stillinger
 • Det falder dig naturligt at kunne sige både ja og nej
 • Du er struktureret og velforberedt, har overblik og holder hovedet koldt
 • Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med både frivillige og folkevalgte

Hvis folk skulle sætte ord på dig, ville de sige, at du er en god kollega, at du er vellidt og har humor. De ville nok også sige, at du er god til at skabe relationer, og at du har en særlig evne til at få mennesker til at arbejde godt sammen.

Du skal kunne holde hovedet koldt og hjertet varmt i pressede situationer, som jo ofte opstår på Christiansborg.

Har du kvalifikationerne, modet, humøret og engagementet? Og vil du være med til at fastholde og udbygge Alternativets position? Så søg stillingen som Kommunikations- og pressechef.

 

Yderligere info

I Alternativet ønsker vi at afspejle og repræsentere hele samfundet. Derfor opfordrer vi alle uanset alder, køn, handicap, religion og etnisk baggrund til at søge.

Vi er ikke lønførende i Alternativet: En chefløn ligger i området af 42.000-47.000 kr. om måneden eksklusiv ATP og pension og afhængig af anciennitet og erfaring.

Når vi vælger kandidater til første samtale, anonymiserer vi ansøgernes alder, køn og navn. Din ansøgning skal være os i hænde senest fredag den 14. juni 2024 kl. 12.00. Vi forventer at afholde samtaler i uge 25-26.

Tiltrædelse: Den 1. august 2024 eller snarest derefter.

Send ansøgningen samlet i én vedhæftet pdf-fil til [email protected], og skriv ’Kommunikations- og pressechef’ i emnefeltet. Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Mark Desholm på telefon 61 62 38 84.