Josephine Fock

  • Tlf.:
  • Email:
josephine-fock (1).png

Medstifter af Alternativet, tidligere folketingsmedlem og gruppeforkvinde for folketingsgruppen

54 år og uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1993. Meget aktiv sejler. Har en spækhugger - Pippi - fordi hun kan sejle på alle verdenshavene:-) og underviser i sejlads. Deltager i konkurrencer i en sportsjolle J70 med WOW (Women on Water). Har desuden roet kajak siden jeg var 11 og gør det fortsat, skønt sejladsen har overtaget det meste af min fritid. Om vinteren elsker jeg at stå på langrendsski i Norge.

Jeg har i mange år arbejdet i store dele af fagbevægelsen, hvor jeg havde ansvaret for at forhandle de offentlige overenskomster.

Syntes der manglede noget i dansk politik og samfundet generelt - med manglende klimaforståelse, dårlige samtaler politikere og mennesker imellem og var derfor med til at stifte Alternativet i november 2013.

Valgte at forlade folketinget i oktober 2018, da jeg fik mulighed for at arbejde konkret med flygtninge. Desværre blev jobbet i Dansk Flygtningehjælp ændret markant, da man valgte at fyre Christian Friis Bach som Generalsekretær. Økonomien i organisationen og jobindholdet blev væsentligt ændret. Og jeg valgte efterfølgende at stoppe.

Lige nu er jeg ved at få et Videnscenter op at stå. Jeg kan ikke røbe emnet, da det ikke er offentligt endnu. Men det er apolitisk, og det er således ikke noget, jeg kan arbejde videre med, hvis jeg bliver valgt.
Jeg underviser desuden i forhandlingsteknik, og jeg underviser NGO-organisationer, fagforeninger og politiske organisationer - alle steder hvor der sidder frivillige ildsjæle - i, hvordan de opbygger en god bestyrelse, og hvordan de kommer bedre ud over rampen med det de gerne vil.