Delstatsregeringen i Catalonien og Alternativet fokuserer på borgerløn

31. januar 2023

København, 31. januar 2023 - Delstatsregeringen i Catalonien og Alternativet har planlagt et møde for at fokusere på borgerløn i form af en ubetinget basisindkomst (UBI). Mødet, som afholdes den 1. februar 2023 på Christiansborg, vil bringe politikere fra Catalonien og repræsentanter for Alternativet sammen, for at diskutere mulighederne for at fremme idéen om en borgerløn. Delstatsregeringen i Catalonien arbejder aktuelt med et projekt om indførelse af borgerløn.

Deltagende fra Cataloniens side vil være Laura Vilagrà, Catalan Minister of the Foreign Affairs, Meritxell Serret, Delegate of the Catalan Government, og Sergi Raventós Panyella, Office Director. Fra Alternativet vil MF Torsten Gejl, MF Christina Olumeko og to forfattere til Alternativets borgerlønsoplæg, "Borgerløn i Danmark", være tilstede.

Mødet er en unik mulighed for politikerne at diskutere borgerlønsidéen og samarbejde om at fremme denne tankegang i Catalonien og Danmark. Helle Wisbech, forkvinde for bestyrelsen i BIEN Danmark, samt Gunna Starck og Gitte Pedersen fra Enhedslistens UBI-arbejdsgruppe vil også deltage for at bringe endnu mere fokus på borgerløn.

For aftaler om interviews mv. kontakt konstitueret pressechef Allan Lindemark på telefon 61623292 eller [email protected] (skriv en sms, hvis du ikke kan komme igennem.)