Sadi Tekelioglu

Journalist

Europa-Parlamentskandidat

Tlf: 26819554

Email: [email protected] 

 

 


Jeg er 57 år og er født og opvokset i Tyrkiet. Jeg flyttede til Danmark i 1987 som 27 årig. Jeg har læst engelsk sprog- og litteratur på Hacettep University i Ankara og fik en BA grad i 1986. Jeg er gift og har to voksne børn. Jeg sidder i bestyrelsen hos Alternativet i Gladsaxe. Siden 1987 har jeg arbejdet som folkeskolelærer, social- og medicinsk tolk, litteraturoversætter og freelance skuespiller (Broen, Klovn the Movie) og underviste i tyrkisk på Københavns Universitet. Mit arbejde med at formidle nyheder til indvandrere gjorde at jeg har etableret et bredt kreds og netværk blandt indvandrere og flygtninge, primært de tyrkisk/kurdiske. Lige nu er jeg mere optaget af at oversætte dansk litteratur til tyrkisk.

Jeg vil i Europa Parlamentet fordi jeg mener at Danmark og Europa har brug for hinanden og at Europa har brug for Alternativet. Danmark er på mange måder et foregangsland og det gør vores tilstedeværelse i EU interessant. Europa står over for mange svære udfordringer i takt med at verden omkring os er i hastig udvikling både socialt, økonomisk og kulturelt. 
 

POLITISKE MÆRKESAGER 

Omskrivning af Ulandshjælpen

Jeg vil gerne arbejde for, at vi omskriver ulandshjælpen således, at det styrker handlen mellem Europa og udviklingslandene. I stedet for at give en pose penge er det mere hensigtsmæssigt at de penge bruges for at skabe arbejdspladser, for at udvikle infrastrukturen og og for at bringe social ulighed til livs i udviklingslandene. Der er mange fordele ved denne politik.

Åbenhed og borgerinddragelse

Mere åbenhed og mere borgerinddragelse kan bringe EU ned til øjenhøjde med europæerne. Det vil jeg også arbejde for.

Globalisering

En af de største udfordringer er globalisering. Den tillader ikke kun friere passage for handelsvarer og mennesker over grænser, men også tanker, holdninger og ideologier. De sidstnævnte skaber utryghed overalt i Europa, hvilket medfører fremmedhad, racisme og diskrimination. Netop derfor er det mere end nødvendigt at arbejde for at skabe og udbrede fællesskabstanken. Europa indeholder mange store robuste økonomier, en lang demokratisk tradition og en bred geografi, som kan påvirke resten af verden i den rigtige retning.
 

Baggrund

  • BA i engelsk sprog- og litteratur (Hacettepe University Ankara/Tyrkiet, 1986). 
  • Journalist, redaktør og udgiver, nyhedskorrespondent for udenlandske medier, social- og medicinsk tolk, oversætter (Skønlitteratur: tyrkisk-dansk-tyrkisk). 
  • Freelance skuespiller (Fighter, Broen, Klovn the Movie, De 7 Drab, Partiets Mand, Afvej)
  • Viden og erfaring i arbejdet med etniske medier, grafisk design, redigering, oversættelse. Sproglige kompetencer i engelsk og tyrkisk (flydende i tale og skrift)