Karin Rohr Genz

Lærer

Europa-Parlamentskandidat 

Folketingskandidat

 

Tlf: 22646535

Email: [email protected]


Jeg er 44 år og opvokset i Haderslev. I 2015 flyttede jeg til Esbjerg og har siden 2018 arbejdet på Bakkeskolen, hvor jeg underviser i modtagerklassen. 

Siden 2016 har jeg været aktivt medlem af Alternativet, hvor jeg i de første år, primært arbejde med organisatoriske opgaver. I marts 2018 blev jeg valgt som kandidat til folketinget og i juni 2018 blev jeg valgt som spidskandidat i Sydjylland og til EP-kandidat, hvor jeg er rangeret som nr. 2. 
 

Politiske mærkesager 

Alles ret til lige muligheder

I Danmark har vi en stolt tradition for at været et meget lige og åbent samfund og det skal vi blive ved med at være. Det er derfor vigtigt at vi arbejder politisk for at alle har lige muligheder og rettigheder uanset køn, religion, etnicitet osv. 

Grænse- og mindretalsspørgsmål

Jeg er meget engageret i grænse- og mindretalsspørgsmål grundet min families historie og min tid på Nordcypern. Jeg mener at det er vigtigt, at vi ikke opsætter symbolpolitiske barrierer op, som kan have en negativ indflydelse på udviklingen af samarbejde på tværs af grænser eller på tværs af forskellige kulturer. 

Retfærdigt arbejdsmarked

Jeg ønsker at vi får et retfærdigt arbejdsmarked, hvor danske løn og arbejdsvilkår gælder for alle, der arbejder i Danmark. Senest har vi set eksempler på udenlandske chauffører, der har arbejdet under umenneskelige vilkår i Danmark og det er helt uacceptabelt.
 

Baggrund

  • Jeg er oprindeligt uddannet lærer i 2001 med speciale i fysik og religion og arbejdede i 7 år i Fredericia kommune, hvor jeg primært underviste i matematik, fysik og dansk som andetsprog. Derudover var jeg i ca. 4 af årene aktiv i Danmarks lærerforening,
  • Siden 2008 har jeg arbejdet i transportbranchen, hvor jeg har arbejdet med både danske og udenlandske chauffører.
  • I vinteren 2014/15 var jeg ca. 4,5 måneder på Nordcypern med det primære formål at arbejde frivilligt med tværgrænselige (freds)projekter.