Internationale ambassadører

internationaleambassadoerer_billede.png

 

Alternativets internationale ambassadører er vores øjne og ører i den region, de bor i. Vi har nemlig brug for gode tips om folk, organisationer og miljøer, som kan inspirere udviklingen af vores politik.

Ambassadørerne fungerer også som kontaktpunkt for lokale henvendelser og hjælper til, hvis der skal afvikles workshops eller seminarer til udvikling af løsninger eller idéer til vores globale udfordringer. Sidst, men ikke mindst, er ambassadørerne springbræt for initiativtagere, som ønsker at etablere de første lokale afdelinger i den del af verden, hvor ambassadøren bor.
 

Ambassadør i Canada

Peter MacLeod er direktør af MASS LBP, et innovativt konsulentfirma i Toronto, der arbejder med regeringer og virksomheder for at udvikle og forbedre borgernes engagement i samfundet. Siden 2007 har MASS stået i spidsen for nogle af Canadas mest originale og ambitiøse indsatser for at engagere borgere i at finde politiske løsninger på  svære spørgsmål. Gennem de sidste ti år har MacLeod arbejdet med en række førende  organisationer og virksomheder i både Nordamerika og Europa, herunder magasinet Fast Company, Vancouvers Work Centre for Dialogue, UKs Demos tænketank og KaosPiloterne. Macleod er uddannet på University of Toronto og Queen’s University. Han skriver og holder foredrag om borgernes oplevelse af staten, vigtigheden af kollektiv opfindsomhed og fremtiden for ansvarligt, offentligt styre. Han er stipendiat på Action Canada, har modtaget prisen Emerging Leaders Award from Public Policy Forum, er direktør for Torontos Wellesley Institut for Urban Health samt af Quetico Fonden og Wagemark Fonden, som han stiftede i 2013.
 

Ambassadør i Australien

Michael Doneman er direktør og stifter af Edgeware Creative Entrepreneurship. Han har 25 års erfaring i uddannelse og kulturel samfundsudvikling, blandt andet med urbefolkninger og afsidesliggende samfund, i virksomhedsudvikling, professionsuddannelse og IT. Undervejs har han udviklet ekspertise i uformel uddannelse og animation samt design af kompetencer, netværk og samspil. Michael var forskerstipendiat på Queensland University of Technology 2002-2005 og har været tilknyttet ATN Universitys e-Grad School, hvor han havde fokus på vidensdeling og kommercialisering af forskning. Han stiftede the Edgeware model of ethical entrepreneurship education i 2006. Arbejder både med Edgeware og selvstændigt som uddanner, facilitator og coach.
 

Ambassadør i Kroatien

Željko Blaće (f. 1976) arbejder med nutidskultur og kunst, digitale teknologier og medier, græsrodsidræt samt queer aktivisme. Željko har arbejdet som forsker, journalist, producent, designer, curator, anmelder, kunster og atlet – alt imens han fastholder et mere generalistisk perspektiv som kreativ leder og meningsdanner Han begyndte at læse kunst og pædagogik men skiftede senere til det digitale domæne og kritisk kultur midt i 90’erne. Fra 2008 til 2009 har han arbejdet som forsker i mediedesign på Jan van Eyck Akademiet i Maastricht, Holland, og sidst som ph.d.-studerende på Det Kongelige Akademi i Haag. Omkring årtusindskiftet var han medstifter af MaMa, et multimedieinstitut/netkulturklub i Zagreb, Kroatien, som var et sted for nye mediekulturer og samlingspunkt for det uafhængige og urbane kulturmiljø samt minoritetsgrupper.

Fra 2001 til 2003 var han medarrangør og medkurator af en række skelsættende nye mediebegivenheder: ASU2  (2001), Critical_Upgrade – nye mediekulturfestival med RealityCheckForCyberUtopias konference (2002) og Next5Minutes festival af taktiske medier (2003). Han har også arbejdet som freelancejournalist i kroatisk TV samt digitale medier i såvel Kroatien som internationalt. Siden 2005 har han været med til at opbygge græsrodsorganisationen QueerSport og har senere etableret qSport med samme sociale og kritiske dagsorden. I 2012 var han medarrangør af konferencen Contesting/Contexting SPORT omkring inklusion, mangfoldighed og bæredygtig idræt. Lige nu har han travlt med 2. udgave af konferencen, mens han fastholder sin fokus på social retfærdighed og hetero/homonormativitet, fritænkende medie- og teknologiværktøjer samt fritidsaktiviteter som kontekst for kritisk og kulturelt engagement.
 

Ambassadør i USA

Laurie Meadoff er adm. direktør af Laurie Inc. and Team, en virksomhed der arbejder med innovation, netværk og aktivere brands og medier fra hele verden. I sin rolle hos Laurie Inc. and Team, arbejder hun på vegne af an bred vifte af digitale og fysiske virksomheder, almennyttige organisationer, TV, akademiske institutter, politiske ledere mm. som nyder godt af hendes unikke og store erfaring og præstationer. Laurie var adm. direktør for skuespillerinden Fran Dreschers Cancer Schmancer, hvor hun har dannet brandet Trash Cancer with Humana. Hun har også rådgivet Goldie Hawns uddannelsesfond og har stiftet The Citykids Foundation.

Som grundlægger of adm. direktør af Chat Ventures, har Laurie har arbejdet som executive producer for Nickelodeon, Disney, ABC MTV og VH1. Efter hun modtog  Rockefeller Fellowship har hun været medstifter af TV-serien Chat the Planet, der vil forbinder unge mennesker rundt om hele verden. Hun har også lavet den roste web-serie Hometown Baghdad. Laurie har lige færdiggjort produktionen af en serie på seks afsnit med Grandparents.com og Deepak Chopra. For tiden er hun rådgiver for tre innovative, game-changing virksomheder: The Harold P. Freeman Patient Navigation Institute, August Moon, Grandparents.com samt The Gramercy Millennium Group.

Stephen Duncombe er professor i medier og kultur på New York University. Han er forfatteren bag seks bøger om mødet mellem kultur og politik og taler jævnligt om emnet overalt i verden. Stephen Duncombe er livslang politisk aktivist og er også medstifter og direktør for Center for Artistic Activism. Det er et forsknings- og uddannelsesinstitut der hjælper aktivister til at skabe som om de var kunstnere og kunstnere til at tænke strategisk som om de var aktivister. 

Du kan læse mere om ham er: 

http://www.stephenduncombe.com/about/
 

Ambassadører i UK

Shelagh Wright arbejder med en bred vifte af personer og projekter i hele verden indenfor kulturel og oplevelsesøkonomisk politik, samt bæredygtighedspraksis. Hun er direktør af Mission Models Money, arbejder hos tænketanken Demos, er direktør for ThreeJohnsandShelagh og arbejder for initiativet Culture+Conflict. Hun har bl.a. udgivet: Creativity Money Love; After the Crunch; So.What Do You Do?; Making Good Work and Design for Learning. Derudover har hun udgivet artikler og rapporter om bæredygtig kulturel og kreativ bedrift, kompetencer og investeringspolitik. Shelagh har været leder af arbejdsprogrammer vedrørende politik og praksis i UK, har bidraget til strategien Creative Britain og er medlem af EU-ekspertgruppen for kreative erhverv.  Hun er også bestyrelsesmedlem i en række britiske kunst- og kulturorganisationer.

Peter Jenkinson OBE fra London arbejder på tværs af en bred vifte af sektorer og discipliner i de kulturelle og kreative miljøer. Han var tidligere stiftende direktør af Creative Partnerships – et skoleprogram med et budget på 40. mio pund, der havde fokus på kreativitet i England og Wales – samt The New Art Gallery i Walsall. I fem år var han rådgiver i et kunstprogram om efterkonflikts tiden i City of Derry – Londonderry i Nordirland, og var også medlem af teamet for buddet der vandt UK City of Culture i 2013. Han var formand for International Symposium på den første Kunst og Kulturfestival efter krigen i Kurdistan i 2009 og formand for Contemporary Art Iraq Symposium på Cornerhouse i Manchester i 2010. Hans erfaring med konfliktzoner førte ham til at stifte Culture+Conflict Agency, hvor han arbejder. Han er bestyrelsesmedlem af Drawing Room London, International Curators Forum og International Culture Arts Network Derry-Donegal, protektor for Space Studios London og medlem af London-afdelingen af The Awesome Foundation.
 

Ambassadør i Sydafrika

Nicolette du Plessis. Nicky er selvstændig kunstkonsulent med speciale i design og ledelse af kulturudviklingsprojekter, projektevaluering og uddannelse. Hendes kunder er bl.a. Nordisk Ministerråd, Sida, Norad og Hivos. For sidstnævnte har hun arbejdet i hele Afrika. Hun har også arbejdet hos en række højere udanndelsesinstitutioner i Sydafrika og Europa som ekstern censor og hos iSimangaliso Wetland Park Authority, med hvem hun har arbejdet med udviklingen af kulturelle turisme. Hun har også arbejdet med Business and Arts South Africa, hvor hun har bidraget med opbygning af relationer mellem kunstnere og erhvervslivet.

Hun var medredaktør af The South African Handbook on Arts and Culture sammen med Mike van Graan 1998; hun var næstformand for Performing Arts Network of South Africa, er nu bestyrelsesmedlem i South African National Arts Council og formand for Art Moves Africa, det eneste udvekslings fond for afrikanske kunstnere, der rejser i Afrika.  Hun vandt Arts Administrator of the Year Award hos Arts and Culture Trust i 2005. Cultural Radius CC (stiftet 1998) koordinerer ofte konsortier eller etablerer partnerskaber med andre fagpersoner og ligesindede organisationer med henblik på at gennemføre konkrete aftaler. Virksomhedens værdisæt er baseret på engagement i bæredygtig udvikling; promovering af kunst, baseret på menneskerettigheder og en urokkelig tro på den kreative ånds transformerende kraft – i kunst, uddannelse, erhvervslivet og udviklings arbejde.

Ambassadør i Hong Kong

Ada Wong har været stærk fortaler for kreative uddannelser of kulturudvikling.  Hun stiftede det almennyttige Hong Kong Institute for Contemporary Culture over 10 år siden, var stifter og er nu inspektør hos HKICC Lee Shau Kee School of Creativity (den eneste kunsthøjskole i Hong Kong). Gennem de sidste to år har HKICC søsat to andre væsentlige begivenheder: Make a Difference (MaD) Platform www.mad.asia og Chinese Creative Industries Forum (CCIF) (www.ccif.hk). 

Hun er blevet valgt til en række poster i Wan Chai Kommunalstyre og varetager blandt andet hvervet som formand. Hun er medlem af Rådgivningspanelet i West Kowloon Cultural District Authority, Art Museum Advisory Panel or bestyrelsesmedlem af hhv. Hong Kong Shue Yan University og Hong Kong Design Centre. Hun har været klummeskribent for aviserne Oriental Daily og Ming Pao Daily i over 10 år.  Hun er også medvært for to nyhedsprogrammer hos Radio Television Hong Kong. Hun er uddannet Bachelor of Arts (Hons) fra Pomona College, Californien, og Master of Education fra Hong Kongs Universitet. Hun er desuden æresstipendiat på både Lingnan University samt Hong Kong Institute of Education.
 

Ambassadør i Sverige

Nikola Matišić. Nikola Matišić er grundlægger og leder af Operalabb, en bevægelse for kunstnerisk dygtighed, kvalitet og dialog i opera og stemmen. Herunder Operastaden projektet, et samfundsbaseret offentligt institut for kunstnere, klassisk musik, udvikling og uddannelse. Nikola er medlem af det Europæiske Kulturparlament, medlem af The Royal Academy of Music i London, medlem af Mensa, bestyrelsesmedlem af Masthamnsoperan Project samt flere andre organisationer. Nikola begyndte som kormedlem hos den Kongelige Opera i Stockholm som teenager og er nu uddannet operasanger fra The Royal Academy of Music, London og det Kongelige Akademi i Haag.

Som solist har Nikola haft hovedroller i mange større teatre i Skandinavien og var tidligere Jette Parker Young Artist of Covent Garden, London, hvor han har haft større og mindre roller over to år udover koncertarbejdet med større orkestre. Nikola har udgivet mange artikler om kultur, kunst og sociale emner i alle større svenske aviser og fagblade. Som teenager var Nikola konkurrencedanser. Han er uddannet mimiker og er aktiv i kampsport. Han er specialiseret i pædagogik og udvikling af fysisk kultur og bevægelse til teatret.
 

Ambassadør i Island

Konrad Korabiewski (f.1978) er prisvindende polsk/dansk/islandsk kunstner, kulturiværksætter, og samfundskritiker. Han arbejder internationalt med lyd og radiokunst, filmmusik, elektroakustisk kompositionsmusik og tværkunstneriske medieprojekter. Han har bl.a. studeret ved Musikakademiet i Kraków og ved DIEM, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus, hvorfra han har en Master i elektronisk musikkomposition. Hans værker, ofte skabt gennem intenst samarbejde med andre internationale kunstnere, udforsker og dekonstruerer begreber som kultur, forbrug, arbejdskraft og landskab. Et eksempel findes i pioneer værket og lydkunstbogen Påvirket Som Kun Et Menneske Kan Være, som Korabiewski skabte i fællesskab med billedekunsteren Litten i 2010. I 2011 var han blandt vinderne af den internationale lydkunstkonkurrence Europa – A Sound Panorama – et tværeuropæisk lydkunstprojekt. 

Blandt de mange internationale priser og legater Konrad har modtaget, er også nomineringen for 2 Media Art Awards i Tyskland (2014, European Sound Art Award tidligere kendt som Deutsche Klangkunst-Preis og Marler Videokunst-Preis ), samt én af verdens mest eftertragtede akademiske priser og kunst arbejdslegater; Berliner Künstlerprogramm des DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) tildelt i 2014. Efter 20 år i Danmark er han nu bosiddende både i Seyðisfjörður i Øst Island, og i Californien. Konrad Korabiewski er grundlægger og direktør af Skálar | Sound Art | Experimental Music, i Island, og er uafhængig kurator. Han er også tilknyttet Film og Digital Media Department ved University of California, Santa Cruz som Research Associate.

More info:

http://www.korabiewski.com/

http://www.skalar.is/