folkemoede2018_nbbillede.png

Her på siderne kan du læse om 

Hvad er på programmet? 

Praktisk info

Årets benspænd - Walk the talk

Kernefrivillig på Folkemødet 2018


PÅ Programmet

Se det samlede program for Alternativet på Folkemødet 2018 her 

 

PROGRAM 2018

 

DET NÆSTE DANMARK

"Alternativet har allerede præsenteret masser af forslag, som andre har skudt ned som utopiske eller verdensfjerne. For mig at se udfordrer forslagene i deres essens netop den vanetænkning, der for længe har plaget dansk politik” – Uffe Elbæk

PÅ VEJ TIL ET TILTRÆNGT GEARSKIFTE

Til Landsmødet i maj 2018 fik vi skudt gang i samtalerne om Det Næste Danmark og dem fortsætter vi med at udvikle, justere og nuancere på årets bornholmske Folkemøde. Det handler om at turde stille spørgsmål til det eksisterende og forestille sig et Danmark med mere end blot én bundlinje. Hvordan ser den offentlige sektor ud i Det Næste Danmark, er der plads til dovne Robert? Hvad med infrastrukturen i Det Næste Danmark - og klimakrisen, hvad kræver det egentlig?

Hvad er frihed, hvad er fællesskab, hvad er danskhed?

 


Praktisk info

 

Hvornår: Folkemøde 2018 i Allinge begynder officielt torsdag d. 14. juni, kl. 12.00 og slutter søndag d. 17. juni, kl. 12.00.  

Transport: Vi har arrangeret bus fra København (Åbenrå 33) til Allinge, onsdag d. 13.  juni kl. 06.30 og retur fra Allinge, (Kongeskær skolen, Strandvejen 14) søndag d. 17. juni, kl. 13.30. Billetter købes via Billetto her.

Overnatning: - udsolgt  Vi har booket 20 teltpladser på Sandvig Camping. Vi bruger en del af pladserne til vores kernefrivillige, men de resterende er til salg via Billetto. Der er desværre ikke flere ledige billetter til teltplads på Sandvig Camping.

For unge under 25: Vi har reserveret en bunke teltpladser på Den politiske slagmark - Ungecampen. De er gratis, men du skal huske at reservere en plads, det gør du via Billetto her.

Der er en gruppe på FaceBook om Folkemødet på Bornholm, hvor frivillige ofte går sammen om at finde transport og overnatning. Find overnatning sammen med andre Alternativister her

 


 

Eventplanlægning med holdning - årets benspænd

 

Vores overordnede budskaber og  værdier skal gennemsyre alle vores kanaler. Alternativet er ikke kun noget vi siger, men også noget vi gør! Derfor arbejder vi med følgende benspænd for vores fysiske væren på Folkemødet:

  • Hvor mange procent af pynten i Alternativets telt kan vi lave af genbrugsmaterialer? 
  • Hvor mange procent af den mad, vi spiser sammen kan vi skralde os til? 
  • Hvordan kan vi arbejde med at minimere vores skrald og sortere den skrald, vi producerer? 
  • Hvordan bidrager vores festkultur i Alternativet til andet end tømmermænd og en god aften, for dem der er med? (donér til et event)?
  • Hvor meget vil vores transport koste os i klimafonden?


Vi offentliggør resultaterne af disse benspænd på den anden side af Folkemødet. Vi håber, I er med på udfordringen. 


 

Kernefrivillig på Folkemødet 2018 

OBS: Vi har modtaget rigtig mange ansøgninger allerede og lukker derfor for tilmeldingerne til Grøn Agent, Eventplanner og Grøn kerne, men der er stadig mulighed for at melde sig til som Hjælpende hænder eller Crowdsourcer. 

(se inspiration fra sidste år her),

 

MASKINRUMMET

Intet Folkemøde uden et levende og velfungerende maskinrum af medarbejdere og frivillige, der får tingene til at glide både “på og bag scenen”. Vi arbejder igen i år med to grupper af frivillige “Grønne kerner” og Hjælpende hænder”, der tilsammen udgør årets maskinrum. 
 

Opsætning
Onsdag d. 13. juni kl. 12:00 -16.00. Vi er afhængige af, at vi løfter i flok, og alle hjælper til. 
Alle der bor på Sandvig Camping vil blive droppet af med bussen førend, vi rammer havnen i Allinge, så I kan tjekke ind kl 11 hos Benny. Derefter ses vi til opsætning kl 12 på Havnen ved Å-teltet.


Oprydning 
Søndag d. 17. juni kl. 11.00 - 13.00. Vi løfter i flok, alle hjælper til. Vi har knap med tid søndag, så vi er afhængige af, at I får tjekket ud og får jeres bagage med op på havnen til kl. 11.00, så vi er klar til at tage afsted efter, vi har ryddet op. 
Vi tager igen i år et fællesbillede af alle, der har været med. Det bliver kl. 13.20. 
Bussen afgår kl. 13.30 fra Allinge ved Kongeskær skolen, Strandvejen 14, 3770 Allinge! 

 

Den grønne kerne (LUKKET FOR TILMELDINGER)

Den Grønne Kerne er limen, der får fire dage på Bornholm til at hænge sammen. De regerer over frivillig-området bag scenen på Folkemødet. De sørger for kaffe, for overgange mellem events, for oprydning og for at åbne og lukke vores venues. De er værter, hyggespredere, lyd- og lyseksperter, skraldesorterings-pioneerer og køkkenbier. Det er hands-on typen, der ikke er bange for at tage fat, nyder at være med til at få tingene til at spille og være en del af et team. 

 

Infomøder

Vi har arrangeret infomøder for den Grønne kerne og Hjælpende hænder: 

#1 - Torsdag d. 31. maj kl. 17.00-20.00 (Åbenrå 33 + Google Meet)

#2 Torsdag d. 7. juni kl. 17.00-20.00 (Åbenrå 33 + Google Meet) 


Kan du ikke finde det på Facebook, så ring eller skriv til Maiken.meedom@alternativet.dk og mobil: 61701383 

Vagtplan

I må meget gerne kigge på programmet og sende jeres ønsker til vagtplanen inden d. 1. juni til maiken.meedom@alternativet.dk. Den endelige vagtplan ligger færdig d. 7. juni til endelig godkendelse. 

 


Hjælpende hænder - du kan stadig nå at tilmelde dig


At være Hjælpende hånd er for dig, der skal på Folkemødet, men ikke har mulighed for at være frivillig så lang tid af gangen. Måske du allerede kender Alternativet, og bare gerne vil give en hånd med hist og her? Måske du er interesseret i at møde nye og flere alternativister fra hele landet? Måske du ikke kender os, men er nysgerrig på, hvad Å egentlig er for en størrelse. De Hjælpende hænder bliver en del af den Grønne kerne, når man er på vagt, hvor du kommer ind i Folkemødets maskinrum og hjælper til at få det hele til at glide. En vagt spænder typisk fra 3-6 timer alt efter hvilken dag og tidspunkt, der er tale om. 

Nysgerrig? Udfyld formularen nedenfor og hør mere.

 

Infomøder

Vi har arrangeret infomøder for den Grønne kerne og Hjælpende hænder: 

#1 - Torsdag d. 31. maj kl. 17.00-20.00 (Åbenrå 33 + Google Meet)

#2 Torsdag d. 7. juni kl. 17.00-20.00 (Åbenrå 33 + Google Meet) 


Kan du ikke finde det på Facebook, så ring eller skriv til Maiken.meedom@alternativet.dk og mobil: 61701383 

 

Vagtplan

I må meget gerne kigge på programmet og sende jeres ønsker til vagtplanen inden d. 1. juni til maiken.meedom@alternativet.dk. Den endelige vagtplan ligger færdig d. 7. juni til endelig godkendelse. 

 

Crowdsourcer

CYKLER PÅ BORNHOLM EFTERLYSES - HAR DU EN VI KAN LÅNE?

Kender du nogen, der kender nogen, eller har du et sommerhus på Bornholm, vi kan låne? Kører du over i bil og kan have flere med? Arbejder du med fairtrade-kaffe og vil gerne donere? Ejer du en Drone, en supergod mikrofon eller andre tekniske gadgets, vi må bruge under Folkemødet? Osv. osv. Du behøver ikke skulle med til Bornholm i år, men Genbrug er guld og Flere kan mere. 

 

GRØN AGENT - inkubator (lukket for tilmeldinger)


Eventplanner (lukket for tilmeldinger)
 

Påkrævet
Påkrævet
Påkrævet
Påkrævet
Captcha kode

 


< TILBAGE TIL FOLKEMØDER 2018