helle3

”Jeg sad med, da vi for kun to år siden udklækkede ideen til Alternativet om Uffes køkkenbord. Det er helt vildt, hvad vi har opnået. Og for mit vedkommende faldt sidste brik på plads med sammensætningen af et stærkt landssekretariat. Derfor er det med stor stolthed og glæde, at jeg nu har valgt at give nøglerne videre”

Helle blev første gang valgt ind i hovedbestyrelsen ved Alternativets første landsmøde i Århus i foråret 2014 og har siden efteråret samme år bestridt posten som forperson.

Ikke mange ville have gættet, at Alternativet i 2015 – blot to år efter sin grundlæggelse – ville bestå af en bevægelse med over 6.000 medlemmer, et parti med ni mandater i Folketinget samt en stærk hovedbestyrelse og et landssekretariat bestående af seks fuldtidsansatte. Imidlertid er det netop, hvad Alternativet med Helle Engelbrechtsen som forperson har opnået. Og dermed føler hun sig nu klar til at give ansvaret videre:

”Beslutningen om at trække mig har ikke været let, men jeg ser tilbage på en fantastisk rejse. Det har både været sjovt, lærerigt og i den grad også hårdt arbejde, men så absolut det hele værd. Jeg ser frem til igen at kunne koncentrere mig mere om min egen virksomhed og om at få rejst noget mere ud i verden. Noget, jeg virkelig har savnet. Derfor føles tidspunktet også som det helt rigtige, hvor etableringen af et stærkt landssekretariat for mig var sidste brik i puslespillet,” siger hun.

Helle Engelbrechtsen giver officielt stafetten videre ved bestyrelsesmødet i København d. 21. november, hvor hovedbestyrelsen vil konstituere sig med ny forperson, forklarer næstformand Morten Krohn, der har haft stor glæde af samarbejdet:

”Helles engagement og personlighed har været en kæmpe kraft for Alternativet. Hun har været med til at bygge de sten, vi nu står på. Vi kommer til at savne Helle, og vi skylder hende en kæmpe tak. Men vi har i hovedbestyrelsen stor respekt for beslutningen om, at hun nu vil koncentrere sig om andre ting, og vi ser frem til at bygge videre på det, hun har været med til at skabe.” 

Omend den 21. november markerer Helle Engelbrechtsens stop i Alternativets hovedbestyrelse, vil hun fortsat være en del af bevægelsen:

’Vi har snart to års fødselsdag i Alternativet, og den glæder jeg mig til. Herudover ser jeg frem til fortsat at være en del af projektet – nu blot fra en mere tilbagetrukket rolle.”

Vi sender Helle videre på hendes færd, både indenfor og udenfor Alternativet, med vores dybeste taknemmelighed og respekt.