Melanie Simick – Mariagerfjord Kommune

melanie

Melanie Simick har siddet i byråddet for SF og blev derefter løsgænger. Hun er 53 år, uddannet Socialrådgiver og medlem af Mariagerfjord byråd siden 2008.

1. Hvorfor var Alternativet det parti, du valgte at skifte til?

Jeg valgte at skifte på grund af Alternativets grønne profil. Det at vi ønsker at arbejde for et 100 procent økologisk landbrug. Jeg skiftede også, fordi vi i Alternativet vælger at se flygtninge som en ressource i stedet for en økonomisk belastning, og i Alternativet er vi venlige og åbne over for flygtninge.

2. Hvordan vil det i dit byråd kunne mærkes, at der nu sidder en alternativist?

Jeg tror på, det er vigtigt at fastholde en god og ordentlig debattone. Det mener jeg, vi generelt har i byrådet i Mariagerfjord Kommune. Dog er det noget, jeg vil have langt mere fokus på fremover. Jeg tror ikke, borgerne i Danmark ønsker at høre politikere, der prøver at svine hinanden til. Jeg tror, borgerne har mere respekt for politikere, der taler ordentligt til hinanden og informerer om deres politik i stedet for at nedgøre andres politik.

Jeg har altid arbejdet for, at vi, i Mariagerfjord kommune, skal indkøbe langt mere økologi til vores børnehaver, plejehjem og de kommunale kantiner. Det vil jeg fortsætte med. Jeg har også altid arbejdet for en mere miljøvenlig tilgang til at vedligeholde offentlige områder. Blandt andet skal der ikke bruges Round-Up på offentlige arealer. Det vil jeg ligeledes fortsætte med at arbejde for.

3. Hvor ser du Alternativet gøre en forskel for fremtiden?

Jeg tror på, at der vil komme flere byrådspolitikere, der melder sig ind i Alternativet. Efter næste kommunalvalg spår jeg, at der vil blive valgt mange alternativister ind. Det vil gøre byrådene langt mere orienterede mod miljøvenlige tiltag, flere vindmøller, mere økologi og klimavenligt byggeri og bæredygtig byudvikling.

Jeg tænker også, at den samlede kommunalpolitik vil blive baseret langt mere på værdier end på ideologier. Samt at borgerinddragelse vil foregå på en langt mere alternativistisk måde. For eksempel flere workshop baserede initiativer.

4. Hvilke visioner har du for  Mariagerfjord kommune?

Jeg vil lige sige, at det er et stort spørgsmål, hvilke visioner jeg har – for det er mange… men her får du et udpluk….. samtidig er det også, hvad jeg igennem mange år har arbejdet for.

Mine visioner er:

– At maden i alle offentlige institutioner i Mariagerfjord Kommune inden 2020 bliver økologisk. Det betyder eksempelvis, at børnehavebørn og plejehjemsbeboere kan se frem til at få serveret økologiske retter i kommunens køkkener. Derudover skal madtilbud og kantiner være mindst 60 procent økologisk inden 2020.

– At Mariagerfjord Kommune arbejder langt mere klimaorienteret end hidtil.

– At der bruges flere penge på etableringen af mere natur og vådområder, så naturen bliver brugt som løsning på klimatilpasning.

-At vi bliver langt bedre til at genbruge regnvand i byerne.

– At vores lokalplaner bliver med mere fokus på grønne tiltag og regnvandshåndtering – for eksempel at kommunen går forrest og etablerer grønne tage på kommunale bygninger.

– Klimatilpasning, så området er en integreret del af kommuneplanerne.

– At kommunen får langt mere fokus på samarbejdet med Kattens Værn, idet der er mange vildkatte blandt andet i Hobro

– At der ikke kommer yderligere besparelser på skoleområdet – og specialområdet.

5. Hvad har overrasket dig mest ved at træde ind i Alternativet?

Det, der har overrasket mig mest ved at melde mig ind i Alternativet, er, alle de positive tilbagemeldinger jeg har modtaget. Både fra medlemmer af Alternativet, mine byråds kollegaer fra de øvrige partier, borgere og mine facebookvenner. Alle har ønsket mig tillykke og “go for it”. Det har været en super oplevelse. Og så vil jeg sige, at stemningen på alternativets halvårsmøde var fantastisk – venlige mennesker, der tydeligt VILLE et alternativet Danmark. Der blev ikke bare talt om, at vi skal have en bedre debatkultur – men også vist det i levende live. Det var pragtfuldt.

Fem skarpe til Aysel Jørgensen

Fem skarpe til Mads Holdgaard