Vi vil, og skal, debattere vores forhold til EU og dermed også debattere de visioner, der knytter sig til det europæiske samarbejde; hvad vi ønsker af et sådant samarbejde og hvordan vi skaber de bedste og mest livgivende rammer for at styrke et progressivt Europa.

Vi har fået en lille perlerække af interessante, internationale gæster til at deltage i de forskellige arrangementer. Hvem, der kommer hvor, kan du se lidt længere nede i teksten – men hvis du nu ikke kan holde spændingen ud, så kan vi afsløre, at en af grundlæggerne af DIEM25 kommer.

Alle oplægsholderne vil give sin viden om EU, sine visioner om samme og sit bud på fremtidens Europa – og vi håber, at I vil gå derfra med en masse inspiration og viden omkring et progressivt Europa.

Oplæggene vil fungere som afsæt for den videre debat.

Rasmus Nordqvist vil være med til debatarrangementet i København og Kolding, mens Josephine Fock vil være med i Aarhus.

Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og håber, at alle bakker op om projektet. Herunder kan du se, hvor og hvornår de bliver afholdt, samt finde links til de Facebook-begivenheder, der er oprettet til arrangementerne.

Alle oplæggene vil blive holdt på engelsk.

28. april i København, Srecko Horvat og Rasmus Nordqvist: ”Transparency in Europe Now!”

– debatarrangement om demokrati og transparens i de europæiske strukturer.

https://www.facebook.com/events/1728867137353238/

Til dette arrangement har vi inviteret den kroatiske filosof, forfatter og medstifter af DiEM25, Srecko Horvat.

Horvat vil holde et oplæg med udgangspunkt i DiEM25’s seneste store kampagne ”Transparency in Europe Now!”.

Alternativet er, som det eneste danske parti, med i den nye bevægelse for demokrati i Europa; DiEM25. Bevægelsen blev lanceret af den tidligere græske finansminister Yanis Varoufakis, Srecko Horvat, men også af vores egen Rasmus Nordqvist.

Vi er i Alternativet og DiEM25 enige om, at de europæiske institutioner skal demokratiseres yderligere. Dermed vil det progressive og solidariske Europa, som kan levere grænseoverskridende løsninger på grænseoverskridende problemer, styrkes.

Vejen hertil går blandt andet gennem øget åbenhed og gennemsigtighed i de europæiske beslutningsprocesser, samt på længere sigt at styrke den europæiske parlamentariske repræsentation.

3. maj i Aarhus, Lorenzo Marsili og Josephine Fock: ”On the Need for Democracy and Solidarity in the EU and in Europe”

– debatarrangement om behovet for demokrati og solidaritet i EU og Europa.

https://www.facebook.com/events/262489824085599/

Til dette arrangement har vi inviteret italienske Lorenzo Marsili; grundlægger og direktør for bevægelsen ”European Alternatives”, samt talsmand for European Initiative for Media Pluralism, og medstifter af DiEM25.

Marsili er inviteret til at holde et oplæg om behovet for mere solidaritet i EU og Europa. Solidaritet er bredt emne og kan åbne op for flere forskellige diskussioner, eksempelvis behovet for økonomisk solidaritet mellem de europæiske lande eller mellem EU og verden. Solidaritet vil også kunne diskuteres i lyset af flygtningekrisen, den voksende gruppe working poor eller de ødelæggende finansielle strukturer der usolidarisk sender milliarder af kroner og euro i skattely. Også andre emner er oplagte at diskutere, men det er op til Marsili at vinkle aftenen som han synes.

10. maj i Kolding, Annalisa Piras og Rasmus Nordqvist: ”The European Union as a Project of Peace”

– debatarrangement om demokrati og fred i EU og Europa.

https://www.facebook.com/events/215336635506800/

Til dette arrangement har vi inviteret den italienske filminstruktør Annalisa Piras. Hun har filmatiseret sit perspektiv på den nuværende EU-krise i filmen “The Great European Disaster Movie”. Derudover er hun stifter af “Wake Up Foundation”, som har til formål at belyse krisen i de vestlige samfund, med særligt fokus på den europæiske krise. Piras har derfor produceret en meget bred vifte af indhold til film, artikler, blogs, foredrag, tv, kortfilm, der omhandler kriserne i dag.

Annalisa Piras er inviteret til at holde et oplæg om behovet for EU som garant for fred i Europa. Diskussionen vil kunne gå i mange forskellige retninger, men det vil være helt op til Piras at vinkle aftenens oplæg, som hun synes er passende.